Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ψηφιακή ανάγνωση παιδικών βιβλίων


Η ψηφιακή ανάγνωση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλο και περισσότερων ανθρώπων. 
Τα παιδιά από μικρή ηλικία εξοικειώνονται με αυτή τη διαδικασία και διαβάζουν ψηφιακά. Το παιδικό βιβλίο έχει αξιοποιήσει τα σύγχρονα  μέσα και έχει τη δική του δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο. 
Ένα δείγμα έχουμε εδώ με τον "μικρό αναγνώστη" που συνδυάζει την ψηφιακή ανάγνωση με την ακρόαση δίνοντας τη δυνατότητα  αξιόλογα παιδικά βιβλία να αξιοποιηθούν ακόμα και από παιδιά προσχολικής ηλικίας.
  ο μικρός αναγνώστης είναι - για την ακρίβεια ήταν, μια πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου ΕΚΕΒΙ (οι αρμοδιότητες του οποίου έχουν  πλέον μεταφερθεί στο  Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ΕΙΠ) για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε μικρές ηλικίες.
Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του  δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για την παιδική λογοτεχνία, να γνωρίσουν νέες εκδόσεις και να ακούσουν αποσπάσματα από βιβλία ή ολόκληρα τα βιβλία. 
Μια από τις επιμέρους ενότητες του προγράμματος είναι το 

"να σου πω μια ιστορία"


Αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για μια ηλεκτρονική περιήγηση.  

Παρακάτω μπορούμε να ακούσουμε μια από  αυτές- την ιστορία της 
Βάσως Ψαράκη με τίτλο 

" Το Λελέκι και οι φίλοι του " 

 (διαβάζει ο ηθοποιός Κώστας Κάππας)

 http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip25/Default.html



Πρόκειται για μια ιστορία από το το βιβλίο «Στον κήπο με τα παραμύθια» Μία έκδοση της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε). 

αναζητείστε και τις υπόλοιπες ιστορίες - καλή ακρόαση -καλή ανάγνωση!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου